Jonna Rex

Jonna Rex

Operativ Chef

Säg hej till vår operativa chef – Jonna!

Vad menas med rollen som operativ chef?

Det menas att jag har det övergripande ansvaret för verksamheten. Att jag ser till att vi driver på och utvecklas i rätt riktning. Jag har koll på allt från hur medarbetarens katt mår, till att vi kvalitetssäkrar våra processer.

Hur ser en typisk dag ut för dig?

Oj! Den börjar i vart fall med en kopp kaffe på vägen till dagens första stand up. Sedan sitter jag i en del möten – både interna och externa. Följer upp, informerar, återkopplar och inhämta information från de olika delarna och personerna i verksamheten. Ibland så spelar vi lite Fifa 20 innan hemfärd. Det går så där.

Vad har du för erfarenhet innan du kom till Kodexe?

Jag har arbetat i ledande roller de senaste 12 åren, både som anställd och som egenföretagare. Att driva och implementera värderingsprocesser och hjälpa organisationer bli att värderingsstyrda har varit en stor del av mitt tidigare arbete.

Vad drivs du av?

Utveckling. Av att göra rätt saker som ger resultat och känns bra i själen – tillsammans med andra. Att kunna ge förutsättningar för organisation och människor att utvecklas, trivas och överträffa. Det är gött! 

Vad är det roligaste med att vara operativ chef på Kodexe?

Det roligaste hos oss är vårt härliga gäng i kombination med att vi är orädda och ser nya möjligheter som vi vågar hoppa på.

Vad ser du för framtid för Kodexe?

Jag ser att vi fortsättningsvis kommer att vara det trevliga och personliga företaget där vi jobbar inhouse och driver både oss själva och våra kunder framåt.

Finns det några utmaningar inom branschen? Och varför tycker du man ska välja Kodexe när det gäller val av IT-leverantör?

Utmaningen är väl att det går så otroligt snabbt i den här branschen med digitaliseringen, och det gäller att man som företag lyckas hänga med. Vi är verksamma inom en komplex och informationstät bransch och som beställare kan det ibland vara svårt att veta vilken typ av lösning man behöver. Vårt sätt att arbeta innebär att vi är med kunden genom hela deras digitala resa. Som en rådgivande partner om du så vill. Vi hjälper våra kunder med allt från strategi till implementation av affärssystem och e-handel. 

Vad är dina tre bästa tips för att lyckas digitalt?

  • Vänta inte med att bli digitala – det har du inte tid till. Bättre köra på och göra om, om det skulle visa sig vara fel.
  • Personlig kundupplevelse - analysera med hjälp av rätt data (!) och bygg den digitala strategin därefter.
  • Mål – både stora och små! Och glöm inte att involvera hela företaget i digitala investeringar, så att alla känner att de kan påverka utvecklingen. 

Vad gör Jonna när hon är ledig?

Då sover jag länge på morgonen (efter att fintat sonen med teve…) sedan åker jag gärna på utflykt med familjen. Någonstans där man kan äta och dricka gott. Varför inte i Köpenhamn!

Vi är ju ganska idrottsgalna här på kontoret, vilken är din favoritsport? Alltså jag är ju gammal bordtennisspelare så Bordtennis blir svaret på den här frågan. Någon Fifa-spelare är jag i alla fall inte. Än.


Tack Jonna för den här intervjun och lycka till med ditt FIFA-spelande!

jonna@kodexe.se

+46 (0) 76 634 91 46

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor