Säg hej till en av våra projektledare – Jacek!

Hej Jacek – hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag brukar börja med att stämma av hur det ser ut inför dagen med mina projektledarkollegor. Om det är något som behöver prioriteras om från vår lagda planering eller annat som behöver uppmärksamhet. Därefter brukar jag ha mina ”dailys” i mina projekt med mina projektmedlemmar. Resten av dagen varierar från dag till dag, men det blir en hel del möten med kunder och internt. Jag ser helt enkelt till att vi följer vår projektprocess och levererar våra projekt!

Vad är det bästa med att arbeta på Kodexe?

Att vi jobbar med så många olika kunder med så olika behov. Det ena projektet är inte det andra likt! Det är väldigt utvecklande och kul! Sen är vi väldigt flexibla, innovativa och strävar ständigt efter att bli bättre tillsammans med våra kunder.

Vad har du för tidigare erfarenheter sedan innan Kodexe?

Jag tog examen från LTH 2005 och därefter började jag jobba på Kodexe. Dock började jag som utvecklare och höll på med det i många år. Man kan fortfarande se mina certifikat för Sitecore, EpiServer och inRiver PIM på Kodexe väggen, men dem har några år på nacken nu. 😊

Vad gör en projektledare på Kodexe?

Som projektledare ansvarar jag för att projektet levereras utefter den satta tidplanen med den planerade budgeten. Samt att hela resan har varit professionell och bra, både för kunden och internt. Sen har jag den stora fördelen att jag har en bakgrund som utvecklare så jag förstår tekniken på ett mer detaljerat sätt.

Vad drivs du av?

Av att leverera goda resultat samtidigt som man har roligt längs vägen (och naturligtvis vinna FIFA turneringar 😉)

Vad ser du för framtid för Kodexe?

Att vi fortsätter på den inslagna vägen att hjälpa kunder med deras digitala resor!

Finns det några utmaningar inom branschen? Och varför tycker man ska välja Kodexe när det gäller val av IT- och affärssytems partner?

Det finns stora utmaningar inom branschen. En av dem största är att branschen inte hinner ikapp sig själv. IT världen är ständigt utvecklande och det sker i en rasande fart. Sättet man implementerar saker i vår bransch idag är kanske helt föråldrade inom bara något år. Därför gäller det att man är ständigt uppdaterad med vad som sker i vår värld och att det kan anpassas utefter det, och i många fall även vara ifrågasättande om det nya är rätt för kunden. Något som jag tycker Kodexe är väldigt bra på. Vi är även väldigt bra på att kombinera affärsvärdet med det som implementeras.

Vad är dina tre bästa tips för att lyckas digitalt?

  • Börja med att tänka efter på vilken nivå du är på idag.
  • Sätt upp en plan med mål var ni vill vara inom x tid och x tid därefter. Digitalisering brukar betyda att mycket ska förändras på en och samma gång. Men det är bättre att ta det iterativt steg för steg.
  • Fastna inte i att ”så brukade vi alltid göra innan”. Var beredd på att sättet ni jobbar på kommer förmodligen förändras och våga tänka på hur vi vill ha det nu. Det låter kanske enkelt, men det brukar vara svårare än vad man tror!

Vad gör du en ledig dag?

Umgås med min sambo och mina två barn. Försöker även få in lite innebandy eller annan träning när jag får tid till det. På kvällen när alla sover kan det även bli lite datorspel om man inte är alltför trött! 😊 Är det många lediga dagar i sträck är det aldrig fel med en resa till varmare breddgrader!

Vi är ju ganska idrottsgalna här på kontoret, vilken är din favoritsport?

Jo det kan man säga, vi pratar ofta om fotboll här på kontoret. Det bästa är att det alltid är mitt lag som vinner ligan, oavsett liga! 😉. Pratar vi inte fotboll så spelar vi FIFA, där vi brukar anordna skojiga turneringar (i vilket jag har flest vinster i hehe). Men favoritsporten är helt klart innebandy, då jag har spelat det i många år och även varit tränare.

Tack för den här intervjun Jacek, vi får se om någon lyckas ta din plats i FIFA-tronen! 😊


Skulle du vilja jobba med Jacek? Connecta med oss här för att få tillgång till aktuella tjänster!

jacek@kodexe.se

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor